Υλικά:
- 2 ποτήρια σιμιγδάλι χονδρό
- 1 ποτήρι ελαιόλαδο
- Λίγα καρύδια, ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
- 1 3/4 ποτήρια ζάχαρη ή 1 ποτήρι μέλι και 3/4 ποτήρια ζάχαρη
- 4 1/2 ποτήρια νερό
- Λίγη κανέλα
Εκτέλεση
- Ετοιμάζουμε το σιρόπι ζεσταίνοντας τα υλικά του σε μια κατσαρόλα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη - δε χρειάζεται να το αφήσουμε να δέσει. Το ξαφρίζουμε με μια κουτάλα και το βγάζουμε από τη φωτιά.
- Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι (να μη βράσει). Ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ροδίσει σε μέτρια φωτιά.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το καυτό σιρόπι και το τριμμένο καρύδι στο μείγμα.
- Ανακατεύουμε καλά, και το βάζουμε πάλι στη φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πιει όλο το νερό και να μην κολλάει στην κατσαρόλα.
- Σερβίρουμε σε φόρμα για κέικ πασπαλισμένη με κανέλα (ή και σε μικρά φορμάκια) και το αφήνουμε να κρυώσει. Μπορούμε να το φάμε χλιαρό ή κρύο.