Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

ΧΑΛΒΑΣ

Υλικά:

  • 2 ποτήρια σιμιγδάλι χονδρό
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο
  • Λίγα καρύδια, ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
Για το σιρόπι:
  • 1 3/4 ποτήρια ζάχαρη ή 1 ποτήρι μέλι και 3/4 ποτήρια ζάχαρη
  • 4 1/2 ποτήρια νερό
Για το σερβίρισμα:
  • Λίγη κανέλα

Εκτέλεση
  1. Ετοιμάζουμε το σιρόπι ζεσταίνοντας τα υλικά του σε μια κατσαρόλα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη - δε χρειάζεται να το αφήσουμε να δέσει. Το ξαφρίζουμε με μια κουτάλα και το βγάζουμε από τη φωτιά.
  2. Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι (να μη βράσει). Ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ροδίσει σε μέτρια φωτιά.
  3. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το καυτό σιρόπι και το τριμμένο καρύδι στο μείγμα.
  4. Ανακατεύουμε καλά, και το βάζουμε πάλι στη φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πιει όλο το νερό και να μην κολλάει στην κατσαρόλα.
  5. Σερβίρουμε σε φόρμα για κέικ πασπαλισμένη με κανέλα (ή και σε μικρά φορμάκια) και το αφήνουμε να κρυώσει. Μπορούμε να το φάμε χλιαρό ή κρύο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου