Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

ΤΣΙΛΙ ΚΟΝ ΚΑΡΝΕ

Υλικά:
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μέτρια κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
  • 2 - 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • από 1/2 εώς 1 πολύ γεμάτο κουταλάκι τσίλι σε σκόνη
  • 1 κουταλάκι πάπρικα σκόνη
  • 1 κουταλάκι κύμινο σκόνη
  • 600 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 600 γρ. ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • 1/2 κουταλάκι ματζουράνα ξερή
  • 2 κουταλιές τοματοπελτέ
  • 1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια στραγγισμένα (kidney beans)
  • αλάτι
  • πιπέρι όσο χρειαστεί
Εκτέλεση

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σωτάρετε το κρεμμύδι για μερικά λεπτά να γίνει μαλακό και διάφανο. Προσθέτετε την πιπεριά, το σκόρδο, το τσίλι και την πάπρικα. Μαγειρεύετε για 3 - 4 λεπτά ακόμη ανακατεύοντας που και που.  Προσθέτετε τον κιμά και τον σωτάρετε κι αυτόν για τουλάχιστον 5 λεπτά. Προσθέτετε και όλα τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζετε για 30 περίπου λεπτά, προσέχοντας για νερό. Σερβίρετε ζεστό με ρύζι και τορτίγιας και αν θέλετε πασπαλίζετε με τριμμένο τυρί. Επίσης, αντί για ζάχαρη μπορείτε να προσθέσετε λίγη σκούρα σοκολάτα

.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου