ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΑΛΑ ΚΡΕΜ
Τι χρειαζόμαστε:
- 1 στήθος κοτόπουλο σε κυβάκια.
- 1 κούπα μανιτάρια ψιλοκομμένα.
- 1 κρεμμύδι στον τρύφτη.
- 0,5 κούπα λευκο ξηρό κρασί.
- 1 φλιντζάνι τσαγιού γάλα εβαπορέ light.
- 2 κουταλιές σούπας απαλή μουσταρδα.
- 1 κούπα νερό.
- 1 κοφτό κουταλάκι γλυκού κόρν φλάουερ.
- 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο.
- Αλάτι και πιπέρι.
Πως το κάνουμε:
- Σε αντικολλιτικό σκεύος σοτάρουμε το κρεμμύδι με το λάδι ελαφρά.
- Κατόπιν ρίχνουμε το κοτόπουλο και όταν είναι έτοιμο το σβήνουμε με το κρασί.
- Αφού εξατμιστεί το κρασί ρίχνουμε το ζεστό νερό και αφήνουμε να βράσει το πουλερικό εως ώτου μαλακώσει.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε τα μανιτάρια, λίγο αλάτι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για λίγο ακόμη.
- Ετοιμάζουμε το μίγμα με το γάλα, τη μουστάρδα και το κόρν φλάουερ ανακατεμένα σε μια κούπα και το ρίχνουμε στο κοτόπουλο.
- Είναι έτοιμο μόλις δέσει η σάλτσα.
- Συνοδεύεται με ρύζι μπασμάτι ή απλό για πιλάφι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου