Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΑΛΑ ΚΡΕΜ

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 στήθος κοτόπουλο σε κυβάκια.
  • 1 κούπα μανιτάρια ψιλοκομμένα.
  • 1 κρεμμύδι στον τρύφτη.
  • 0,5 κούπα λευκο ξηρό κρασί.
  • 1 φλιντζάνι τσαγιού γάλα εβαπορέ light.
  • 2 κουταλιές σούπας απαλή μουσταρδα.
  • 1 κούπα νερό.
  • 1 κοφτό κουταλάκι γλυκού κόρν φλάουερ.
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο.
  • Αλάτι και πιπέρι.


 Πως το κάνουμε:

  1. Σε αντικολλιτικό σκεύος σοτάρουμε το κρεμμύδι με το λάδι ελαφρά.
  2. Κατόπιν ρίχνουμε το κοτόπουλο και όταν είναι έτοιμο το σβήνουμε με το κρασί.
  3. Αφού εξατμιστεί το κρασί ρίχνουμε το ζεστό νερό και αφήνουμε να βράσει το πουλερικό εως ώτου μαλακώσει.
  4. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα μανιτάρια, λίγο αλάτι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για λίγο ακόμη.
  5. Ετοιμάζουμε το μίγμα με το γάλα, τη μουστάρδα και το κόρν φλάουερ ανακατεμένα σε μια κούπα και το ρίχνουμε στο κοτόπουλο.
  6. Είναι έτοιμο μόλις δέσει η σάλτσα.
  7. Συνοδεύεται με ρύζι μπασμάτι ή απλό για πιλάφι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου