Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

ΚΟΥΝΕΛΑΚΙ ΣΤΙΦΑΔΟ


Υλικά:
-1 κουνέλι
-1 κιλό κρεμμυδάκια στιφάδου
-1 κούπα του καφέ ελαιόλαδο
-2 σκελίδες σκόρδο
-1 ποτήρι κόκκινο κρασί
-2 φύλλα δάφνης
-5 ντομάτες ξεφλουδισμένες
-λίγο ξίδι
-1 κλωνάρι δενδρολίβανο
-αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Βάζεις σε μια λεκάνη ίση ποσότητα σε ξίδι και νερό
και στη συνέχεια ρίξε μέσα το κουνέλι, αφού το
έχεις κόψει πρώτα σε μερίδες. Το αφήνεις να μαριναριστεί
για 6-7 ώρες περίπου και ύστερα το στραγγίζεις πολύ καλά.
Βάζεις σε τηγάνι την μισή ποσότητα του λαδιού και αφού
σοτάρεις τις μερίδες της ρίχνεις σε κατσαρόλα. Στη συνέχεια
προσθέτεις τις τριμμένες ντομάτες, το κρασί και όλα τα μπαχαρικά,
ένα φλιτζάνι νερό και τα κρεμμυδάκια (καθαρισμένα), το υπόλοιπο λάδι
και αφήνεις να βράσει μέχρι να μαλακώσει το κουνέλι και να μείνει
με πολύ λίγη σάλτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου