Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

ΑΡΝΑΚΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΥΛΙΚΑ

2 κιλά αρνίσιο μπούτι
3 λεμόνια
2 πορτοκάλια
2-3 σκελίδες σκόρδο
1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
ρίγανη, δεντρολίβανος
5-6 μέτριες πατάτες
Κάνουμε μικρές τρύπες στο κρέας και βάζουμε μέσα το σκόρδο.



           ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 Βάζουμε το κρέας στο ταψί και το περιχύνουμε με το λάδι και το χυμό των λεμονιών και των πορτοκαλιών. Αλατοπιπερώνουμε καλά και πασπαλίζουμε με την ρίγανη.
Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια χωρίς να τις καθαρίσουμε. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε λίγη ρίγανη ακόμα.
Προσθέτουμε τις πατάτες στο ταψί και ανακατεύουμε καλά, προσθέτοντας και μιά κούπα νερό. Στολίζουμε με το δεντρολίβανο, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και αφήνουμε να ψηθεί για 1 1/2 ώρα περίπου στους 180 βαθμούς. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί για μισή ώρα ακόμα μέχρι να ροδίσουν καλά οι πατάτες. Η ώρα ψησίματος εξαρτάται από το μέγεθος του κρέατος... Το ψήσιμο σε σιγανή φωτιά και το σκεπασμένο σκεύος εγγυώνται ότι το κρέας θα ψηθεί σωστά και θα διατηρηθεί ζουμερό εσωτερικά...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου