Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

ΡΙΖΟΤΟ

ΥΛΙΚΑ

·  3 κουταλιές λάδι
·  1/3 κούπας κρεμμύδι
·  2 σκελίδες σκόρδο
·  1 1/3 κούπας ρύζι
·  3 1/2 κούπες ζωμό κότας ζεστό
·  1/3 κούπας ξανθή σταφίδα
·  3 κουταλιές χυμό λεμονιού
·  1/4 κούπας κουκουνάρι
·  1/4 κούπας παρμεζάνα
·  αλάτι - πιπέρι



 ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάλτε το λάδι να ζεσταθεί και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο, ώσπου να γίνουν διάφανα. Προσθέστε το ρύζι κι ανακατέψτε το επάνω στη φωτιά, ώσπου να λαδωθούν οι κόκκοι. Σκεπάστε και σιγοβράστε, ώσπου το ρύζι να γίνει διάφανο. Ρίξτε το ζωμό, τις σταφίδες και το χυμό λεμονιού και σιγοβράστε 20' περίπου ή ώσπου να φουσκώσει το ρύζι και να πιεί όλο το ζωμό. Κατεβάστε από τη φωτιά κι ανακατέψτε μέσα στο ρύζι την παρμεζάνα, τα κουκουνάρια, αλάτι, αν χρειάζεται και φρέσκοτριμμένο πιπέρι. Αφήστε το ριζότο να σταθεί 10'. Σερβίερετέ το πασπαλισμένο με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Καλή επιτυχία



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου